ZEVENBERGEN, EEN HEERLIJK
PLEKJE OM TE WONEN
Zevenbergen is de grootste en tevens hoofdplaats van de gemeente Moerdijk en heeft een gezellig winkelcentrum, restaurants en terrasjes. De oude kern van Zevenbergen is gelegen rond de vroegere haven die echter gedempt werd.

De winkelstraten Noordhaven en Zuidhaven geven aan waar de haven is geweest. Er zijn plannen om de haven weer te openen en ook de sfeervolle Markt wordt heringericht, met ruim baan voor terrassen en evenementen.

Steden als Breda, Rotterdam en Antwerpen liggen slechts op een half uurtje rijden. Zevenbergen is omgeven door natuur, wat ideaal is voor mooie fiets- en wandeltochten.

De naam Zevenbergen komt waarschijnlijk door de heuvels die al tijdens de Romeinse tijd aanwezig waren en in die tijd voor een natuurlijke verdediging zorgden. Het aantal heuvels was vermoedelijk echter geen zeven.

Ook op sportgebied heeft Zevenbergen veel te bieden: de plaatselijke voetbalclubs, tennisvereniging, watersportvereniging en nog vele andere verenigingen houden u gezond en fit. Welkom in Zevenbergen!